Stockholm, Göteborg, cash och kort. Inget är som förr

Flög till Stockholm från Göteborg i helgen. När man sällan flyger märks de tekniska framstegen tydligare .

Förr i tiden fick man flygbiljett och ett boardingkort. Flygbiljetten var ett helt litet blädderhäfte. Boardingkortet var som ett travprogram. Nuförtiden räcker det att uppge bokningsnummer för att få ett boarding kort litet som ett stort gammaldags frimärke, sådana som inte finns längre. Faktum är att jag bara behövde uppge mitt efternamn för att få ut det fnuttiga lilla boardingkortet. Däremot var det stopp i säkerhetskontrollen. Jag hade en flaska med duschlotion, med utrymme för mer än 10 ml vätska i. Den fick jag slänga. I London för några år sedan – just när regeln införts – hamnade  läsk, sprit, shampo, hudlotion, medicin  och annat i gigantiska containrar. På samma resa, förresten, var svenska medborgare tvungna att visa pass, emedan resenärer från andra mer mäktiga EU-nationer bara behövde vifta med taffliga ihopvikta papp-ark med ett påklistrat automatfoto. Det var deras nationella ID-kort. Svenska barcodeförsedda körkort accepterades inte. Hur som helst, förr i tiden fick man ta sin medhavda whiskey annat drickbart raskt in i kabinen. Men man skulle aldrig få en biljett bara genom att uppge sitt efternamn.

Ingen mobiltelefoni ombord – flygplanets dator kan störas

Som vanligt skulle all elektronisk utrustning stängas av vid start och landning, vilket förstås inte gällde alla digitala klockor, alla datorer på standby och mängder av annan utrustning. På flygbussen från Bromma blev det kaos när nätet var slött och alla skulle betala biljetten med kort. Kontanter accepteras inte eftersom man vill slippa kontanthantering och rånrisk, brukar det heta. I Miami, USA går det fortfarande att betala med kontanter på bussen. De kanske inte har så mycket kriminalitet där…

Deras spårvagn, vår tunnelbana

I Stockholm var köerna långa för att stiga ombord på stadens enda spårvagnslinje. Kom att tänka på den gamla Göteborg-gliringen om skillnaden mellan Göteborg och Stockholm; att de har tunnelbana för att de vill inte se sin egen stad, och vi har spårvagn för att…ja ni förstår. Men i Göteborg genomför vi Västlänken under ett par år framöver. Där planerar man bland annat att bygga en pendeljärnväg under marken.

Inget är sig likt utom vädret, som var 1000 nyanser av grått här som där.

Om Esbjörn Börjeson

Kontakta mig på 0704-184112 om du har några frågor!