1115855_32937600-bloggMan måste leva som man lär om man vill ha sina kunders förtroende. Då kan man anta att de som hamnar högst på Google-sökningen ”Sökmotoroptimering” är bra på just sökmotoroptimering. Jag gjorde denna sökning. Den icke-sponsrade delen av resultatet gav tio företag och konsulter. På samtliga sidor fanns en väl uppdaterad blogg.

Såvida du inte är Blondinbella, är inte din blogg en affärsverksamhet. Det är vägen till en affär. Det är din chans att bidra med all information som en potentiell kund behöver – eller inte visste att den behövde. Det är din chans att visa vad du har ett erbjuda. Det är en chans att visa vilka problem du kan lösa.

Jag gör visserligen sökmotoroptimering…

Syftet med ett starkt innehåll i en blogg är tvåfaldigt. Det skall svara emot kundernas – inte ditt och kollegornas – ord för dina tjänster. Det är därför din sida skall dyka upp när någon söker på saker som du är bra på. Det andra syftet är att leverera.  Innehållet skall besvara kundens alla frågor när den väl hamnat på din sida. Det är därför du skall skriva mycket, skriva kvalitativt och framhärda i ditt skrivande.

Google har alltid varit misstänksamma mot försök att manipulera sökresultat. Genom åren har de ändrat sin algoritm för att ge stöd åt de som publicerar kvalitativt innehåll.

Sökmotoroptimeringsbloggar

Så tillbaka till de skickliga killar och tjejer som sysslar med sökmotoroptimering. De har en hel katalog med specialtermer och massor av hemliga och halvhemliga tricks. Men deras kanske bästa trick är helt öppet: Bloggar.  Bloggar som de uppdaterar ofta med rikligt, relevant material.

 Foto: Jay Lopez/Freeimages