Det tar nog ett tag att förstå just hur stor och unik han var.  Hans fick den bittra sanningen att framstå med full kraft: ”Mork” är inte med oss längre.

Själv var jag inte särskilt imponerad av Döda Poeters Sällskap som var mycket omtalad på sin tid. Jag gillade mer Robin Williams hysteriska sida som kommer fram i filmen Good Morning Vietnam, i TV-serien Mork & Mindy samt som röst i Disney-filmen Aladdin. Filmerna Fisher King och Good Will Hunting är inget annat än moderna klassiker. Men bäst var han kanske live i TV-framträdanden. Jag älskade hans sätt att fullkomligt ”snurra upp” de mest härdade programledarna med skurar av skämt och kvickheter. Så här i efterhand ser man kanske tydligare hans själsliga mörker i de komiska anslaget på livets paradoxer. Hans sista paradox är den bästa: Den tragiska döden satte fokus på all värme och humor han gav oss.

”Vad folk än säger till dig, kan ord och ideer förändra världen.”

”Du har bara fått en liten gnista galenskap. Tappa inte bort den.”

”Det rätta är det som finns kvar när du gjort allt annat fel.”

”Våren är naturens sätt att säga: ”Vi festar”.

”Jag brukade tycka att det värsta som kan hända är bli lämnad ensam. Det är det inte. Det är att hamna med människor som få en att känna sig ensam.”

”Komedi är att spela ut optimism.”

”Hon är inte perfekt. Du är inte perfekt. Frågan är om ni inte är perfekta för varandra.”

”Det kommer alltid komma sämre tider, men de är alltid ett uppvaknande inför saker du inte uppmärksammat.”

”Ingen tar en bild på något de vill glömma.”

”Jag tror på ödet. Det måste finnas en orsak till varför jag är som jag är. Det måste det.”

Citaten kommer från ett Slideshare-dokument. Slideshare är ett enkelt sätt att länka PowerPoint och liknande presentationer på en webbsida. Här har jag låtit bädda in Slidern så att den visas direkt på sidan. Slideshare hyllning:  10 Profound Quotes From Robin Williams av Lisa Ma Fler Slideshare-hyllningar till Robin Williams.