text-konsumenter-vuxna

Är det ditt företag de läser om?

Dina produkter och tjänster är utmärkta. När du visar dem och beskriver dem, blir alla intresserade. Men du kan inte vara överallt, eller hur?

Om kunder hade möjlighet att läsa en perfekt beskrivning av det du gör skulle de bli intresserade, inte sant? Så frågan är: Varför står inte allt en kund vill veta på din webbsida eller i din trycksak? Varför besvaras inte alla frågor en kund överhuvudtaget kan ha? Eller som tidigare kunder frågat om?

Det finns egentligen bara två alternativ: De glada, intresserade minerna eller bortklicket-swipen

Om texten är värd att läsas, läses den. Desto större chans att den  framkallar önskvärda reaktioner. Så har det alltid varit. Förr dominerade tidningarna informationsutbudet. Uppgiften för en tidning var att skapa ett intresse som var stort nog att besökaren plockade upp tidningen och köpte den. Idag ligger denna uppgift på oss alla. Vi fullkomligt drunknar i text och annan information. Därför ställs det högre krav på kvaliteten i texterna. Texter måste vara läsvärda och relevanta.

Skrivandet, det som alltid faller mellan stolarna!

Viktigt för alla. Extra viktigt för somliga.

 

Huvudkontor i Göteborg – kunder i hela Sverige

 

Sällanköpsvara eller tjänst

 

Svårt för kunder att prisjämföra

 

Nystartare eller uppstickare i bransch med starka, etablerade aktörer

 

Starkt nischad vara eller tjänst

 

Uppstickare i bransch dominerad av ett känt etablerat företag

uppstickare Du kan inte vara överallt. Du kan inte enbart förlita dig på kontakter. Du måste ha ett innehåll att hänvisa till. Kunderna vill kunna göra sin egen research när de själva har tid. I många branscher dominerar vissa företag och lever gott på sitt goda rykte. Du som slåss mot detta har allt att vinna på ett innehåll.
[fusion_separator style_type=”single solid” top_margin=”40″ bottom_margin=”40″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””/]
komplicerad-prisbild

Unika produkter – komplicerad prisbild

Vissa saluför produkter som inte är unika och där priset är den avgörande faktorn för ett köp.  I sådana fall listar förmodligen kunderna ut var de finner den billigast. De jämför priser eller söker på sajter som Pricerunner.  Om det rör sig om en produkt med lågt pris är chansen större att kunderna köper på vinst och förlust, hos dig eller hos någon annan. Men om det rör sig om en omfattande investering, som kanske kräver finansiering, ja då är läget ett annat. Kanske står kundens val mellan just din produkt och konkurrenternas. Kanske står valet mellan mellan din produkt och en helt annat slags lösning eller investering. Det är här innehållsmarknadsföringen kommer in. Den som kan formulera nyttan för kunden med sin  lösning får en fördel. Ett tips: att “ligga på” och “bearbeta kunden” med telefonsamtal, mail och besök blir allt mindre populärt.