Al Capone var livrädd för texter. När man skriver under något eller skriver på något, kan man åka dit för det, ansåg Capone. Enligt ryktet skrev världens mest kände gangster inte under en enda check i sitt liv. Det låter kanske  inte särskilt märkligt idag. Men på den tiden var det ungefär som att vägra ha betalkort.

Al Capone var heller inte mycket för att göra reklam. Hans riskabla och olagliga affärer gjorde att han hellre låg lågt. Officiellt var han antikvitetshandlare. Om han behövde göra affärer, fixade han till ett personligt möte. Fick han inte som han ville, sände han över någon för att ”förhandla”.

Gör inte som Al

Vill du lyckas med att kommunicera med dina kunder i dagens värld,  gör inte som Al Capone. Jag säger inte att Al Capone var en dålig affärsman. Som de flesta vet var han mycket förmögen. Han hamnade till slut i fängelse och dog i förtid av svåra sjukdomar. Nej, Capone agerade logisk utifrån sina villkor.

Låt den bäste kunden hitta dig

Men! Få av oss kan, som Al Capone, förlita oss på kontakter enbart. Tiden räcker inte till. Kunder vill läsa och göra research om saker de vill köpa. Särskilt när det gäller sällanköpsprodukter och tjänster med komplicerad prissättning. Med text är det möjligt att bli nådd av kunder långt utanför vår räckvidd, tack vare internet och sökordsoptimering.

Ett gott innehåll med gott om text

Kärnan i Content Marketing är att föra kunden närmare ett köpbeslut.  Ge din blivande kunden riklig och saklig information.  Om kunden i princip kan ta ett beslut enbart på information på sidan, då har du tagit ett stort steg framåt till ett avslut.  Vi människor vill läsa om det vi vill köpa. Texter är inte allt i Content Marketing. Men det är det säkraste sättet att nå kunder och det säkraste sättet att behålla dem när de väl är där.

Ett manus för bättre affärer

Ingen hemsida klarar sig utan text. Låt gå för att konstnärer och sidor med underhållning för vuxna klarar sig med relativt lite text. Vad gäller övrig media, så vill jag lova att minst hälften av alla radioshower, filmer, podcasts och You Tube-klipp en gång varit ett skrivet manus. En text är helt enkelt ett manus för bättre affärer.