bloggande företag

Jag får ofta frågan: Jamen, varför skall vi sitta och blogga? Och jag svarar alltid någon i stil med:För att bloggande företag genererar mer leads än icke-bloggande.  Kunder tar köpbeslut efter att ha läst och tittat i en blogg. Gott innehåll delas i sociala medier och sprids om det är bra.

En redan klassisk undersökning – publicerad 2013 – hävdar att bloggande företag genererar hela 126 procent mer leads än icke-bloggande. Sådan siffror bör tas  med en nypa salt. Men även om det är 126 eller 6 eller 300 procent, så är det relativt. Lita på att det blir fler. Bloggande handlar snarare om en attitydförändring. Varför inte berätta en story och involvera kunder och andra i företaget? Varför inte uttrycka vad du kan erbjuda? Och tänk efter själv – vad tycker du om webbsidor som är inte är mer än en reklamskylt ute på nätet?

Mina vänner på företaget MyNewsdesk uttrycker det så här:

”Genom att skriva om ämnen som är relevanta för din målgrupp kommer potentiella kunder att hitta till dig. Så klart kommer inte det här automatiskt. Du måste tänka smart kring nyckelord och ämnen som ni skriver om.

Tänk också på att en bloggpost inte bara behöver vara text utan kan bjuda på värdefullt innehåll i form av guider, checklistor och länkar till intressanta artiklar och möjligheten att prenumerera på ditt nyhetsbrev. På det här sättet bygger du ett nät av material som kan fånga upp potentiella leads. Du delar även med dig av kunskap som kan lyfta en kund ändå upp till ambassadörsnivå.”

Locka nya besökare till din hemsida

En traditionell webbsida med dammigt innehåll som sällan uppdateras kommer snabbt att tappa sin position på Google. Prioriterar du företagsbloggen och innehållet får du en märkbart högre indexering på Google och fler kommer att hitta till dig och din webbsida. Detta är särskilt intressant för dig som driver en webbshop!

En annan aspekt att ta hänsyn till är hur sociala medier påverkar hur vi konsumerar. Läser jag något intressant vill jag dela med mig av det. Helst av allt vill jag också vara först med att läsa en artikel, jag vill känna mig utvald. Fundera över hur du kan få dina besökare att känna sig utvalda och hur du kan driva dem till att dela ditt inlägg. Bara en delning kan generera en mängd nya besökare. Länge leve det sociala!