Content Marketing

Content Marketing2018-05-08T14:16:54+00:00

På svenska brukar det kallas innehållsmarknadsföring, eller bara content. Content är inget nytt sätt att föra fram sitt budskap. Tvärtom.

Ärlighet varar längst, som det gamla ordspråket lyder. Content kom som en reaktion på påflugna, aggressiva och känsloeggande former av marknadsföring. Jobbig reklam, kort sagt. Det går inte alltid att övertyga en kund med en klatchig spot på radio, en skämtsam film på TV eller med ett “tre-minuter-till-avslut” samtal över på telefon. Content tar fasta på kundernas köpprocess som är lång. Kunder vill själva kunna söka information om det man vill köpa. Särskilt så om varan eller tjänsten är:

  • sällanköp
  • kräver finansiering
  • har en komplicerad prisbild
  • är Long Tail.

Många företag är icke-lokala. Kontoret kanske finns i Göteborg, men kundkretsen finns över hela Sverige. Då är det ännu viktigare med ett starkt innehåll. Inte många affärsområden är idag så pass “face-to-face” så att man inte behöver innehållsmarknadsföring. Finns det en webbsida, måste den förses med innehåll.  En lärare – eller en föredragshållare – undervisar inte eleverna enskilt en och en. Läraren lär alla och förser sedan eleverna med en textbok, som de kan ta med hem. Du behöver ett starkt innehåll som står upp för dig när du inte är där.

Riktlinjer för Content Marketing

Var nyttig!

Publicera enbart material som förmedlar vad du kan göra för kunden. Inget skryt, inget internt, inget allmänt och småtrevligt innehåll.

Ge svar!

Besvara varje fråga du någonsin fått som företagare. Att INTE förse besökarna med relevant information på din webbsida är ungefär så här: Du står på en mässa när en intresserad kund kommer fram. Kunden ställer frågor en detalj om ditt företag och dina varor. Du svarar: Ja, jag skulle kunna svara på din fråga, men det gör jag inte. Kan du inte gå till en av våra konkurrenter och fråga dem om deras företag istället? När du satsar på att ha “ett visitikort på nätet” riskerar du att mista kunder i processen.

Var modig!

Var inte rädd för att skriva om saker som anses lite känsliga om din produkt. Det gäller att äga debatten. Förmodligen skriver någon en massa dumt om dina produkter på något webbforum. Det går inte att förhindra. Men du kan ta debatten ärligt på din sida. Om det finns mer och bättre info utanför dina media, drar sig läsarna dit. Skriv om “problemet” före alla andra, så har du initiativet.

Var som kunden, skriv för kunden!

Publicera information som dina kunder vill ha. Skriv på det sätt som kunderna uppskattar. Vad innebär det? Undvik facktermer och konstiga uttryckt för att verka märkvärdig. Och skriv absolut inte för imponera på kollegor och konkurrenter. Skriv för folk så att folk begriper. Var där kunderna är! Du behöver inte vara med i alla sociala media. Blogga gärna, men vänta inte på “tiopoängaren” – den perfekta texten med det perfekta innehållet. Hellre tre sjupoängare och upprätthåll flödet i bloggen.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

About My Work

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Recent Works

Recent Posts